Prova på !

Amerikansk kallmålning / torrborstning
Ni kommer att få prova på kallmålning på keramik. Denna teknik är användbar på de flesta material som är 3d. Ni kommer att kunna välja bland 3 olika djur. Man kan välja antigen igelkott, kanin eller fågel.
Pris: 70 kr per person
Max 6 st per tillfälle
 
Kallmålning Begreppet kallmålning är känt under flera olika namn och ni kanske hört om dem som borstmålning, keramikmålning, målning på hobbykeramik, målning på keramik eller liknande. Alla dessa brukar innebära samma sak och momenten under är de momenten som ingår under konceptet att kallmåla.
Grundmålning
Man börjar med att torka av figuren med en fuktig svamp. Därefter läggs lite färg på ett fat. Efter det blandas färgen ut med lite vatten vid målning av det första lagret. Det är bättre att måla ett par tunnare lager färg än ett tjockt lager då penseldragen lättare syns i tjockare färg. När färgen har torkat tittar man noga efter små vita prickar som tenderar att lysa igenom när det är riktigt torrt. Dessa täcks med färg innan målning fortsätter med annan färg .
Antikning
För att kunna antika ett föremål krävs att grundmålningen har täckt ordentligt och att färgen verkligen är torr. Antikning sker med särskilt avsedd oljefärg. Tekniken innebär att man lägger ett lager oljefärg över de områden som ska antikas och därefter torkar man av valfri mängd färg med en mjukare bomullstrasa. Gäller det antikning av ett större föremål eller ett större parti är det enklast att dela upp oljningen i mindre partier för att den inte ska hinna torka på föremålet.
Torrborstning
Vid så kallad torrborstning används en särskild pensel avsedd för ändamålet. Själva storleken på torrborstningspenseln brukar avgöras efter storleken på det parti som ska borstas och riktlinjerna påvisar att storlek 3 eller 5 avser mindre partier och storlek 8 eller 10 större partier. Detta är endast riktlinjer och man kan själv efterhand avgöra vad som passar. Det kan vara väldigt individuellt och även anpassas efter vana.
Torrborstningen påbörjas med att doppa en helt torr pensel i färg. Därefter borstas penseln på en pappershandduk, alternativt kaffefilter, tills det nästan inte finns någon färg kvar i penseln. Efter det borstas handtaget i motsatt riktning på föremålets struktur tills man får fram dragen på föremålet. Det är viktigt att tänka på att färgen inte får nå ner i vecken på strukturen eftersom dragen man vill få fram försvinner till en helhet. Man fortsätter torrborstningen tills önskad effekt uppnåtts. Det går bra att börja om proceduren med ny färg som borstas av igen om penseln inte längre avger någon som helst färg under borstningsprocessen. Viktigt att komma ihåg är att man aldrig kan använda en blöt pensel.
 
 
Just nu har vi inga pysselträffar men vi hoppas komma igång igen längre fram i höst.

Gillar ni att pyssla ?
Då är ni varmt Välkomna till Pyssla med oss !

Hos oss kan ni prova på olika pyssel och hantverk.
OBS: finns plats för 5-7 personer/ pysselträff i vår lokal
Barn över 7år är varmt välkomna i vuxens närvaro.
Passar inte dessa dagar och tider så går det bra att special boka om man är minst 5 personer. 
Fixar även pyssel på barnkalas eller möhippor.
Åker även ut till företag eller privatpersoner  då minst 5 personer bokat.

Bokar gör ni här 
eller ring: Pernilla 070-6361314

Företaget är godkänt för F-skatt

Hoppas vi ses !